Helen logo

Helen

Helen Oy on sähköyhtiö, joka tunnettiin aikaisemmin Helsingin energiana. Tämä sähköyhtiö palvelee kuitenkin myös muiden kaupunkien ja pienempien paikkakuntien kuin Helsingin asukkaita. Itse asiassa Helenin voi valita sähköyhtiökseen missä päin Suomea tahansa. Se on kuitenkin Helsingistä käsin toimiva sähköyhtiö, mistä tuo nimikin on saanut alkunsa. Sähköyhtiöllä on jo yli 100 vuoden kokemus, joten se tietää, miten alalla toimitaan. Lisäksi Helen pyrkii aina pysymään ajan tasalla. Uusimpana uudistuksena se on ottanut ympäristöystävällisyyden huomioon entistäkin tarkemmin. Helen Oy pyrkii olemaan markkinoiden vastuullisin toimija, mikä onkin hieno askel, sillä on se yksi Suomen suurimmista energiayrityksistä. Sen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kyseessä on erittäin merkittävä tavoite, mutta Helenillä on kaikki mahdollisuudet onnistua tehtävässä. Yritys tekee muun muassa investointeja hiilineutraaliin tuotantoon. Sen voisikin sanoa olevan eräänlainen edelläkävijä, kun puhutaan Suomen energiayrityksistä ja niiden hiilineutraaliudesta. Se toimii aina läpinäkyvästä ja siten, että kuluttaja ymmärtää taatusti, millainen sähköyhtiö on kyseessä. Tällainen toiminta onkin saanut kiitosta kuluttajilta, sillä joskus hiilineutraaliuteen liittyvät asiat voivat olla monimutkaisia. Kun ne esittää kansanomaisesti ja selkeästi, on ihmisten helpompi ymmärtää, mistä on kysymys. Sähköyhtiö onkin onnistunut siinä erinomaisesti.

Asiakaskokemukset Helenistä – positiivinen vastaanotto kuluttajien keskuudessa

Helen on saanut runsaasti hyvää palautetta kuluttajilta. Se on teettänyt puolueettomia kyselyitä siitä, kuinka tyytyväisiä sen asiakkaat ovat olleet Helenin toimintaan. Kaiken kaikkiaan tulokset ovat osoittaneet sen, että Helenin asiakkaat ovat tyytyväisempiä kuin muiden sähköyhtiöiden asiakkaat. Yhdeksi Helenin valttikorteista on mainittu asiakaspalvelu. Se hakeekin vertaistaan, sillä Helenin voi sanoa olevan sähköyhtiöistä se, joka panostaa asiakaspalveluun enemmän kuin yksikään toinen sähköyhtiö. Asiakaspalvelun osalta eniten tyytyväisyyttä on ollut sen suhteen, että asiakaspalvelu toimii moitteettomasti eli asiakaspalvelijaan on helppo saada yhteyttä. Lisäksi myös palveluita on helppo tilata, mikä sekin lisää asiakastyytyväisyyttä. Helen on saanut hyvää palautetta myös edullisuudestaan sekä monipuolisista sähkösopimuksista ja tarjouksista. Monet pitävät tietysti myös siitä, että yhtiö on kiinnittänyt huomiota hiilineutraaliuteen ja uusiutuviin energianlähteisiin. Vaikka hyvää palautetta onkin paljon, on mukana tietysti myös huonoa palautetta. Jotkut ovat kokeneet Helenin nostaneen hintoja ehkä tavallista enemmän. Toisaalta myös laskutuksen ajoittaiset ongelmat eivät ole olleet kuluttajien mieleen. Helenillä on nimittäin ollut ainakin teknisiä vikoja, joiden vuoksi laskut ovat lähteneet useampaan kertaan. Toki tuollaiset asiat sa korjattua eikä teknisiin ongelmiin tietenkin voida aina vaikuttaa sähköyhtiön toimesta. Nuo tekniset ongelmat ovat kuitenkin harmittaneet joitakin kuluttajia.

Helenin palvelut ja tuotteet

Koska Helen on yksi Suomen suurimmista sähköyhtiöistä, on sillä tetysti myös suuri määrä erilaisia palveluita ja tuotteita. Se palvelee niin yksityisiä kuluttajia, yrityksiä kuin kokonaisia taloyhtiöitä. Sähkön lisäksi sen palveluihin kuuluvat lämmitys ja jäähdytys, sähköautojen latauspalvelut ja aurinkopaneelit. Kuten havaita saattaa, kyseessä on todella kattava ja monipuolinen sähköyhtiö. Sähkösopimusten joukossa on valittavana monia eri sopimustyyppejä. Niitä ovat pörssisähkö, kiinteähintainen perussähkö ja markkinahintasähkö. Pörssisähkö siis seuraa sähkön markkinahintaa ja hinta vaihtelee joka tunti. Pörssihintaisen sähkösopimuksen määrittää siis spot-hinta, mutta lisäksi maksettavaa tulee Helenin perimästä marginaalista sekä perusmaksusta. Pörssisähkö sopiikin erityisen hyvin silloin, kun sähköä ei kulu paljon. Kiinteähintainen perussähkö on hyvä valinta, jos sähkönkulutus on suurta ja suuret sähkölaskut voisivat vaikuttaa omaan talouteen negatiivisesti. Helenen kiinteähintaisessa perussähkössä sähkön hinta pysyy samana aina 12 kuukautta kerrallaan. Toki sähkön kWh-hinta on huomattavasti korkeampi kuin pörssisähkössä. Se voi kuitenkin tulla edullisemmaksi, mikäli markkinahinta lähtee hurjaan nousuun. Markkinahintasähkö taas on kuukausittain markkinahinnan mukaan määriteltävä sähkösopimus. Se ei ole kovin yleinen kuluttajien keskuudessa. Yleensä kuluttajat valitsevat siis pörssisähkön ja kiinteähintaisen sähkön väliltä. Jos valintaa ei osaa tehdä itse ja haluaisi apua siihen, mikä sähkösopimus sopii itselle parhaiten, voi Helenin asiakaspalveluun ottaa aina yhteyttä. Asiakaspalvelu on valmiina auttamaan ja solmimaan sähkösopimuksen vaikka puhelimitse. Kenenkään ei siis tarvitse jäädä yksin sähköasioiden kanssa.