Fortum logo

Fortum

Fortum lienee yksi Suomen tunnetuimmista sähköyhtiöistä. Se lukeutuu samalla myös Suomen suurimpiin sellaisiin. Sen kautta voi tilata sähkösopimuksen minne päin Suomea tahansa. Fortum on toiminut sähkömarkkinoilla jo pitkään, sillä se perustettiin vuonna 1998. Yhtiö pitää toimipaikkaansa Espoossa. Fortum tunnetaan suurista suunnitelmistaan ja isoista liikkeistään. Tällä hetkellä yritys on Euroopan kolmanneksi suurin hiilidioksidipäästöttömän sähkön tuottaja. Samalla se on myös Euroopan toiseksi suurin ydinvoimatuottaja. Kuten päätellä saattaa, tältä yritykseltä voi ostaa niin ydinvoimalla tuotettua kuin uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä. Sähköytiö itse nimeää tavoitteekseen edistää muutosta, jonka avulla siirrytään kohti puhtaampaa maailmaa. Sen vuoksi uusiutuvat energianlähteet ovat olleet aina vain suurempi osa Fortumin tarjoamia palveluita. Luvassa onkin kokonaisvaltainen siirtyminen kohti hiilineutraalia energiaa. Tavoitteeseen pyritään pääsemään maltillisessa aikataulussa, jotta tavoite on saavutettavissa. Fortum pyrkii vähentämään Scope 3 -kasvihuonekaasupäästöjä 35 % vuoteen 2035 mennessä tai jopa ennen sitä. Yritykseltä tuleekin kestävän kehityksen raportti, josta tavoitteiden saavuttamista voi seurata.

Asiakaskokemukset Fortumista

Fortumilla on paljon asiakkaita Suomessa. Joukkoon mahtuu monenlaisia kokemuksia aina erinomaisista kokemuksista sinne ei niin hyviin kokemuksiin. Yleisesti ottaen yhtiö on saanut kyselyissä kohtalaisen tuloksen. Parhaimmat arvosanat on saanut Fortumin asiakaspalvelun. Asiakaspalveluun saa helposti yhteyttä monella eri tavalla. Asiakaspalvelu myös vastaa asiakkaiden kysymyksiin ja pyrkii löytämään ratkaisun asiakasta kunnioittavalla tavalla. Myös Fortumin sähkösopimusten monipuolisuus ja hinnat ovat saaneet paljon kiitosta osakseen. Onkin totta, että suuri yritys pystyy tarjoamaan monipuolisesti erilaisia sähkösopimuksia kaikkiin tarpeisiin. Niitä on saatavana myös niin määräaikaisina kuin toistaiseksi voimassa olevina. Sähkösopimukset on hinnoiteltu läpinäkyvästi, jotta kuluttaja varmasti tietää, kuinka paljon hän tulee energiasta maksamaan. Sen sijaan muut kulut eivät ole kuluttajien mieleen. Fortumin perimiä kuluja, kuten esimerkiksi kuukausimaksua, pidetään monesti liian suurena. Toisaalta jos sähkön hinta on muuten kohdillaan, voi suurempia kuluja kompensoida sillä. Fortumilla on Oma Fortum -palvelu, jossa voi seurata sähkönkulutustaan ja kunkin hetken sähkölaskun suuruutta jatkuvasti. Sen avulla voi siis ennakoida, kuinka paljon sähkölasku tulee olemaan ja vaikka pienentää kulutusta, mikäli laskun summa uhkaa nousta liian korkeaksi. Oma Fortum on ollut kuluttajien mukaan helppokäyttöinen ja se on saanut paljon kiitosta asiakkailta.

Fortumin palvelut ja tuotteet

Kuten mainittua, Fortumilla on runsaasti erilaisia palveluita ja sähkösopimuksia. Se palvelee niin yksityisiä kuluttajia, yrityksiä ja taloyhtiöitä. Fortum toimittaa niin sähköä kuin kaukolämpöä kaikkiin koteihin ja huolehtii tarvittaessa myös sähköautojen latauksesta. Fortumin avulla voi löytää oikean sähkösopimuksen aivan kaikkiin koteihin. Tarvittaessa sopimusavustajaa voi käyttää apuna, jos ei ole varma siitä, millainen sopimus omaan kotiin sopisi. Fortum Vakio -sähkösopimuksen voi ostaa nimenomaan joko kerrostaloon tai rivitaloon. Kerrostaloon suositellaan Vakio S- tai Vakio M -sopimusta. Rivitaloon taas suositellaan sitä suurempia sopimuksia. Sähköstä maksetaan tietty hinta kuukaudessa. Tuo hinta pysyy samana aina ennalta määrättyyn kWh-määrään asti. Fortumilla on myös määräaikaisia sopimuksia. Nuo sopimukset ovat voimassa 24 kuukautta eikä niitä voi perua ennen määräajan päättymistä. Jos kotiin haluaa solmia toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen, on valinta silloin pörssisähkö. Pörssisähkössä sähkön hinta vaihtelee siis joka tunti. Hinta perustuu sähkön pörssihintaan, jota ei voi tietää tarkkaan etukäteen. Pörssisähkön tuntihintaan lisätään vielä Fortumin oma marginaali ja lisäksi sopimukseen tulee kuukausittainen perusmaksu. Hinta koostuu siis näistä. Fortumilla on käytössä Hintatakuu-niminen lisäpalvelu, joka lukitsee sähkön hinnan väliaikaisesti. Tällöin esimerkiksi erittäin korkealle kohoava hinta ei pääse vaikuttamaan omaan sähkölaskuun. Jos siis haluat suojautua sähkön pörssihinnan nousulta, ota avuksesi Hintatakuu ja pääset taatusti edullisemmilla kustannuksilla. Huomioi kuitenkin, että sitä ei voi ottaa pysyvästi käyttöön, vaan kyseessä on väliaikainen palvelu.